برای آرامش بیشتر و جلوگیری از استرس در ماه مبارک رمضان میتوان از
دمکرده مخلوط لیموعمانی و گل گاو زبان به همراه کمی نبات که محصولی خوشعطر و طعم
و مطبوع میباشد استفاده نمود.
یکی از مسائلی که در ماه مبارک رمضان به خصوص زمانی که این ماه در
فصول گرم تابستان قرار میگیرد، بیشتر به چشم میخورد، عطش و تشنگی است.
تخم شربتی
تخم شربتی دانههای ریز و سیاه رنگی است که از گیاه ریحان به دست میآید.
بر روی دانههای تخم شربی نیز موسیلاژ (لعاب)
قرار گرفته است. این دانهها وقتی داخل آب قرار میگیرند سریعاً متورم میشوند و
مقدار زیادی آب را جذب میکنند. تخم شربتی از قدیم به
عنوان خنکی، لینتبخش و رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار مصرف میشده است.
برای مصرف این دانهها (دقیقاً شبیه به تهیه شربت خاکشی) میتوان
مقداری از این دانهها را در آب و یا آب و یخ قرار داد و میتوان مقدار کمی شکر
نیز به آن اضافه نمود. این مخلوط باید چندین ساعت به حال خود باقی بماند تا دانهها
خیس بخورند و سپس میتوان از آن به عنوان رفع عطش و تشنگی و برای جبران کمبود آب
از دست رفته بدن استفاده کرد.
اضافه مینماید که برگ گیاهان ریحان که به عنوان سبزی خوراکی از استفاده زیادی در جهان برخوردار است،
دارای خواص و اثرات بسیار مهم و ارزشمندی است که میتوان به بعضی از آنها از جمله
اثرات ضددرد، ضد آلزایمر، آنتیاکسیدان، مقوی معده، خوابآور، آرامبخش، تقویتکننده
قوای جنسی، ضدنفخ، ضدسرطان، هضمکننده غذا، ضدمیکروب، قائدهآور و خلطآور اشاره
نمود
لیموترش و آبلیمو
لیمو ترش یکی از پر مصرفترین مرکبات در جهان است. آبلیمو که حاصل این میوه
است از قدیم و به خصوص جهت تهیه شربتها و سالاد و در مواد غذایی به وفور مصرف میشده
است. با توجه به مواد مهمی که در آب لیمو وجود دارد، دارای خواص بسیار باارزش است.
یکی از غنیترین منابع ویتامین c آبلیمو است (در هر صد گرم آبلیمو 40 تا 50 میلیگرم ویتامین C وجود دارد). ویتامین C عامل بالابرنده ایمنی
بدن، دارای خاصیت ضد اکسیدان قوی، ضدخونریزی در بعضی نقاط بدن از جمله لثه بوده و
از همه مهمتر باعث جذب آهن مواد غذایی به خون میشود.
این ویتامین در بدن انسان
قابل ساخت نیست و باید توسط منابع آن از جمله مرکبات به بدن برسد. آبلیمو دارای
اثر ضدعطش و گرمازدگی است، ولی چون نمیتوان آن را به طور مستقیم مصرف کرد، باید
حتماً با غذاها و یا به صورت سالاد یا شربت مصرف شود. یکی از بهترین شربتها شربت ابلیمو است که در فصول و
مناطق گرم بسیار لازم و مورد استفاده است. آبلیمو دارای خواص ضد سموم بدن میباشد
و از این نظر نیز دارای اهمیت است.
بر روی دانههای خاکشی ترکیباتی به نام موسیلاژ وجود
دارند که در فارسی به لعاب مشهور هستند. این اجسام میتوانند چندین برابر وزن
خود آب جذب نموده و متورم شوند، در حقیقت این ترکیبات میتوانند به عنوان نگهدارنده
آب
در بدن باشند، لذا میتوان از مخلوط خاکشی در آب و به
خصوص آب سرد یا آب همراه با تکههای یخ استفاده نمود
مهمترین اثراتی که برای آبلیمو تاکنون به طور علمی گزارش شده است،
شامل اثرات ضدشکنندگی عروق موئین، اثر ضد سم تریاک، اثر ضد سم بعضی سموم، ضد ورم،
ضد تب، ضد کمبود ویتامین C، کاهش چربی و کلسترول
خون، جلوگیری از واریس، کمک به تسکین سرماخوردگی و ضد سرطان میباشد. اضافه مینماید
مصرف مستقیم آبلیمو و به مقدار زیاد میتواند اثر مخرب بر روی مینای دندان بگذارد و باید آن را
به صورت رقیق شده مصرف نمود.
منبع:تبیان